900 år gammel kirke bliver grøn og klimavenlig

Efter renovering er den 900 år gamle Sdr. Asmindrup Kirke blevet genfødt, ny og klimavenlig med bl.a. jordvarme i gulvet. Samtidig åbnes kirkerummet op for helt nye funktioner.

Målet med renoveringen af middelalderkirken er at give et eksempel på, hvordan et gammelt kirkerum kan føres op til nutiden. Det tunge inventar, inklusive prædikestol, alter og bænke, er fjernet, så kirkerummet fremstår rent og fleksibelt, og der er kommet bæredygtig jordvarme i gulvet. Det giver et behageligt indeklima, og løser problemet med opstigende grundfugt, der trænger op i væggene og ødelægger de gamle kalkmalerier.

Menighedsrådet ønsker, at den nyrenoverede kirke skal bruges som “liturgisk laboratorium”, og der skal være mulighed for fællesspisning, yoga, musik og teater i de smukke rum. Derfor er der også installeret moderne lyd- og lysanlæg.

Renoveringen har stået på i 3 år, og det er Arkitema Architects og ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører, der har løst opgaven. Møblerne i det nye kirkerum er designet af lektor på Kunstakademiets Arkitektskole, Nicolai De Gier. Sdr. Asmindrup Kirke blev officielt genindviet af Biskop Peter Fischer-Møller torsdag d. 28. november 2019. Du kan få mere at vide om projektet i nedenstående nyhedsindlæg fra TV2 Øst eller læse om det i artikler i Dagens Byggeri og FAOD.

 

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk