Energirenovering Roskilde Rådhus - ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører

ENERGI

I dag kan man ikke gennemføre et eneste byggeprojekt uden at have fokus på energi, og hos ØLLGAARD har vi gjort energioptimering til et kerneområde. For os er det naturligt at tage højde for energiforbrug såvel i brugsfasen som i fremstilling og genvinding af de enkelte materialer. Det er det, vi forstår ved økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

ØLLGAARD er certificeret i energimærkning og har stor erfaring med at vurdere bygninger ud fra den lovpligtige mærkningsordning.

Når det gælder energioptimering i nybyggeri og renoveringer, udarbejder vi en tilstandsvurdering, der indeholder totaløkonomi og rentabilitetsberegning. Vores viden omfatter både materialer og byggeteknik samt drift og vedligehold. På det grundlag betragter vi hvert projekt enkeltvis og overvejer, om det kan betale sig at udskifte eller supplere bygningsdele i forhold til energiforbrug og økonomi. Hvis besparelser i energiforbruget tjener sig selv ind på under ti år, er det den løsning, vi anbefaler vores kunder.

Den økonomiske snusfornuft spiller også ind på opgaver med konvertering af forsyningsdelen til alternativ energi eller fjernvarme. Hvis et ældre oliefyr f.eks. skal udskiftes, analyserer vi de forskellige muligheder i forhold til det konkrete projekt, inden vi rådgiver kunderne. Vi har stor erfaring med alternative energikilder som varmepumper, solceller og vindmøller, ligesom vi selvfølgelig rådgiver i forbindelse med konvertering til fjernvarme.

Det brede udvalg af varmetyper betyder, at der ikke er én løsning, der passer til alle projekter. Nogle bygninger vil have fordel af et luft til luft system, mens andre vil have større udbytte af luft til vand eller vand til vand. Det kommer helt an på bygningens beliggenhed, funktion, indretning, materialer og lokale incitamentordninger.

Den seriøse rådgivning kommer ikke kun professionelle bygherrer til gavn. Også private boligejere samt bolig- og andelsforeninger kan have et stort kontant udbytte af at vores faglige, tekniske rådgivning inden for energimærkning, energioptimering og konvertering til alternativ energi eller fjernvarme.

Genopførelse af bygning efter brand

Den 17.oktober 2018 opstod en brand på Dyrehavsbakken, og restauranterne i Teltplads 51 blev totalskadet. ØLLGAARD fik til opgave at genskabe det nedbrændte efter nutidens normer og krav.

Læs mere
Ombygning af Sdr. Asmindrup Kirke

Sdr. Asmindrup Kirke er en romansk kirke opført i kampesten og frådsten i 1155, som menighedsrådet ønsker åbne for flere kulturtilbud.

Læs mere
Renovering og ombygning af Kong Haakons Kirke

Renovering og ombygning af Den norske Sjømannskirke Ved Mønten 9 i København.

Læs mere
Ombygning af Samuels Kirken

Ombygning af Samuels Kirken til 32 ungdomsboliger og 2 familieboliger/2 rums boliger, på en måde så bygningens potentialer udnyttes bedst muligt.

Læs mere
Renovering af varmecentral

Renovering af varmecentral, faldstammer og vandrør mm i andelsboligforening med 600 lejligheder fordelt på 11 beboelsesblokke fra 1949.

Læs mere
Drift og vedligehold af boligejendom

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører har gennem en årrække været fast teknisk råd-giver for Ejerforeningen Pribo, der omfatter 53 boliger på Frederiksberg.

Læs mere

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk