Ingeniør med speciale i historiske bygninger

Vi har gennemført vores første langdistance ansættelse udelukkende via video. Johanna Molander er svensk, men de sidste mange år har hun boet i USA, hvor hun har taget en Master of Science in Historic Preservation fra University of Texas i Austin, og arbejdet som konstruktionsingeniør hos bl.a. Old Structures Engineering og Urban Engineers i New York og Philadelphia. Nu er hun flyttet til København for at bidrage til vores arbejde med restaurering, renovering og transformation af historiske bygninger.

Uddannelsen i Historic Preservation er en tværfaglig overbygning for ingeniører, arkitekter og historikere. De tre fokusområder er materialer, bevaringsmetoder samt bevaringsteori og -policy, og da det er i USA, fylder bygninger i stål og beton fra den industrielle revolution en hel del. Kandidaterne får således indgående viden om hvor, hvornår og hvem, der brugte hvilke konstruktionsteknikker.

Som færdiguddannet i New York har Johanna arbejdet med industrielle bygninger med søjler og bjælker i støbejern.  Der var Gustavino tile arch systems med lavbuer i mursten, draped mesh floors (catenary), der er en slags omvendte kappedæk, og enkelte bygninger i tilhuggede natursten som The Morgan Library & Museum. Det har givet hende en række erfaringer og kompetencer, som hun nu glæder sig til at bruge i en dansk sammenhæng.

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@ollgaard.dk