Meget har forandret sig på 110 år

Den 1. maj 2012 kunne Danmarks ældste rådgivende ingeniørvirksomhed fejre 110 års jubilæum. Og selvom ØLLGAARD har fulgt med tiden og i dag fremstår som en fagligt velfunderet, innovativ og fremsynet rådgiver inden for byggeri, forsyning og energi, holder vi stadig fast i de gode, gamle værdier.

Kernen i ØLLGAARDs virke er og har altid været totaløkonomi. Hvad end det drejer sig om byggeri, forsyning eller energi, skal alle projekter være gennemsyret af økonomisk og miljømæssig bæredygtighed, i den forstand at hver krone bruges bedst muligt.

Løsninger der holder på lang sigt
Kunderne får en rådgivning, der ikke kun tager højde for anlægsudgifter men indregner drift, vedligehold og genopretning, så de kan vælge den løsning, der er mest rentabel på lang sigt. Det kan være et særligt materialevalg, som giver besparelser på driften. Eller det kan være gennem processer og løsninger til at optimere energiforbruget.

For eksempel har ØLLGAARD et pilotprojekt, hvor energien i renset spildevand anvendes til at opvarme forsyningsselskabets bygninger. Vi har stor ekspertise i at optimere mekaniske ventilationsanlæg, så nybyggeri og renoveringer lever op til Bygningsreglementets krav til indeklima og luftskifte. Og vi har næsten 20 års erfaring med den form for totaløkonomi i byggeriet, der til sommer bliver et lovkrav for alle offentlige bygherrer.

Bred tværfaglig rådgivning gør det nemmere at prioritere
Det, der karakteriserer ØLLGAARD, er en fin kombination af faglig teknisk viden og sund fornuft. Indehaverne af virksomheden har en stor tværfaglig indsigt, og de er altid med i de enkelte projekter. Vi sender ikke fem specialister fra forskellige egne af landet, hver gang en kunde ønsker en ingeniørs vurdering af en given sag. I stedet bruger vi vores brede faglige erfaring til at afveje de forskellige hensyn og løsninger, så kunden får kvalificeret hjælp til prioriteringen mellem de involverede specialer.

På den måde er der en lige tråd til virksomhedens grundlægger G.R. Øllgaard, der i 1891 blev uddannet som polytekniker. Den form for generalistuddannelse findes ikke længere, men der er stadig behov for ingeniører, som kan se ud over deres eget speciale til gavn for helheden.

Det er den service, ØLLGAARD har leveret gennem 110 år og som stadig er i høj kurs blandt nutidens bygherrer.

Ny hjemmeside
I forbindelse med jubilæet lancerede ØLLGAARD en ny, redesignet hjemmeside, hvor du kan finde flere oplysninger om virksomheden, vores projekter og kompetencer. Klik ind på www.ollgaard.dk for at få en tidssvarende præsentation af Danmarks ældste rådgivende ingeniørvirksomhed.

 

Læs mere:

ØLLGAARDs historie

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk