Mellem fortid og fremtid

Vandværksteamet V3VV har netop lagt sidste hånd på et projektforslag for en komplet modernisering af Værket ved Thorsbro. I den anledning besøgte hele teamet museet i det gamle Thorsbro Vandværk, hvor vandværksentusiaster fremviste de smukke gamle bygninger og fortalte om driften af store dieseldrevne pumper, der frem til 1985 pumpede rent drikkevand til København og omegn. Vandværket er i øvrigt stadig i drift, og vandet pumpes fortsat gennem rørføringen i det gamle maskinhus’ kælder, indtil det nye Værket ved Thorsbro står færdigt i slutningen af 2023.

Fakta om V3VV

  • V3VV er paraply-organiseringen af tre store vandværksmoderniseringer i HOFOR. Organiseringen er oprettet for at sikre et tæt samarbejde mellem rådgivere og bygherre.
  • ØLLGAARD er projekteringsleder i V3VV sammen med Emcon og Rørbæk-Møller Arkitekter. Cowi og PLH Arkitekter står for projektering af bygningerne. Niras og Krüger projekterer procesdelen, og Sweco er byggeleder.
  • Projektet munder ud i en komplet modernisering af Værket ved Søndersø, Værket ved Thorsbro og Værket ved Gevninge (tidl. Værket ved Lejre).

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk