Snart er de første VenligBolig+ klar til indflytning

Nu er VenligBolig+, der skal opstilles på Frederiksberg, i produktion, og inden udgangen af 2018 kan 77 ressourcestærke studerende og flygtninge flytte ind dør om dør i de 30 m2 store boliger. Som en del af konceptet skal de studerende være mentor for en af deres flygtninge naboer. På den måde skal boligfællesskabet fremme integrationen og danne rammen om et socialt bæredygtigt hverdagsliv.

VenligBolig+ er en videreudvikling af VenligBolig konceptet, der blev opfundet af Søren Rasmussen fra ONV Arkitekter og Johan Galster fra We Do Democracy. Målet er at skabe billige, flytbare boliger af høj kvalitet, hvor flygtninge kan bo i tæt kontakt med deres nye danske naboer. Konceptet vandt i 2017 Dansk Designpris i kategorien ”Visionary Concepts” med den begrundelse, at det er en velfærdsvision, som samtænker integration, borgerinddragelse og deleøkonomi i forsøget på at løse en presserende samfundsopgave.

Siden er de første VenligBoliger blevet opstillet på ledige arealer ved private boliger og boligforeninger, og konceptet er opskaleret til at omfatte moduler med flere boliger samme sted i konceptet VenligBolig+. ØLLGAARD har været ingeniørrådgiver på VenligBolig+, der opføres for KAB på Roskildevej 54 på Frederiksberg med BM Byggeindustri som totalentreprenør.

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk