Energioptimering af vandværkers el-forbrug

I samarbejde med Lejre Vandråd har ØLLGAARD udviklet et værktøj til energioptimering af vandværkers el-forbrug. Ofte er der hurtige besparelser at hente.

Gennem årene har ØLLGAARD samlet en række erfaringer om, hvordan vandværker kan optimere energieffektiviteten og nedbringe deres el-forbruget. Det gælder blandt andet om at finde de rigtige nøgletal, så man kan benchmarke det enkelte vandværks strømforbrug i forhold til andre vandværker af samme størrelse. På den måde kan man vurderer det enkelte vandværks potentiale for energibesparelser. Samtidig er der en række lavthængende frugter i form af mindre tiltag, som hurtigt vil kunne implementeres og aflæses på bundlinjen.

Alle disse erfaringer og anbefalinger har vi  samlet i en slags kogebog med titlen ‘Energibevidst vandværksdrift’. ‘Kogebogen’ er udarbejdet i samarbejde med Lejre Vandråd, og den blev blandt andet omtalt i nedenstående artikel i den sidste udgave af medlemsbladet Vandposten, der udgives af Foreningen af Vandværker i Danmark. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte ØLLGAARD, hvis du ønsker at høre mere om vores arbejde med energioptimering af vandværkers el-forbrug.

 

Energioptimering af vandvæker

 

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk