Roskilde Rådhus

Energirenovering af Roskilde Rådhus med udskiftning af 4000 m2 tag og montering af solceller

Roskilde Kommune besluttede i 2012 at investere i energibesparelser gennem renovering af kommunens bygninger. ØLLGAARD har været rådgiver på en del af disse projekter, som f.eks. energirenoveringen af Rådhusbuen 3, der indgår som en del af Roskilde Rådhus.

Taget på bygningen, der blev opført i 1973, bestod af en insitustøbt betonplade belagt med 100 mm isolering og tagpap. Ved at øge isoleringslaget ville kommunen opnå en betydeligt bedre varmeeffektivitet. Som grundlag for investeringerne gennemførte ØLLGAARD en totaløkonomiske beregning, der dokumenterede rentabilitet og tilbagebetalinstider.

Samtidig med tagrenoveringen blev 72 ovenlysvinduer udskiftet, og der blev monteret solceller på tagefladen. Solcellerne leverer en årlig energiproduktion på 60.000 kWh, hvilket svarer til et 75 kW anlæg.

ØLLGAARD har været bygherrerådgiver på projektet og stået for projektering af hovedprojekt og detailprojekt, myndighedsbehandling, udbud og tilsyn med arbejdet under udførelse. ØLLGAARD stod desuden for indkøb af fastgørelse til solceller, så tagfirmaet bibeholder deres Icopal garanti på 15 år.

Projektomfang

Energirenovering med udskiftning af 4000 m2 tag og montering af solceller på Roskilde Rådhus.

Ydelser

Projekteringsledelse, projektering incl. hovedprojekt og projektopfølgning samt tilsyn under udførelse.

Projektperiode

2013-2014

Bygherre

Roskilde Kommune

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk