50 års jubilæum

Jørgen Øllgaard (f. 1943) kan den 15. august 2020 fejre 50 års jubilæum i ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører.

Det var Jørgen Øllgaards farfar, der grundlagde firmaet i 1902, og i 1970 blev Jørgen Øllgaard ansat efter endt uddannelse som akademiingeniør med en overbygning som M.Sc. fra Lehigh University i Pennsylvania, USA. På det tidspunkt var der ca. 8 medarbejdere i ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører, inklusive Jørgen Øllgaards far og bror, Axel og Jens Øllgaard. I 1974 blev Jens og Jørgen Øllgaard optaget som medindehavere af firmaet med Jørgen som direktør. Den rolle varetog han frem til 2009, hvor Birgit Øllgaard blev ansat som adm. direktør. Jørgen Øllgaard har siden arbejdet som bestyrelsesformand og projektleder/ingeniør på forskellige projekter.

Gennem hele sin karriere har Jørgen Øllgaard haft en brændende interesse for polyteknik i bredeste forstand. Interessen har han givet videre til yngre ingeniører i firmaet og i rollen som timelærer i konstruktioner og vandforsyning ved Ingeniørhøjskolen i Ballerup. Som rådgiver er det dog især inden for vandforsyning, han har sat sine spor.

Jørgen Øllgaards første opgave som rådgivende ingeniør omfattede projektering og tilsyn ved anlæg af Roskilde Vandforsynings Hornsherredværket. Dette omfattede alt fra boringer til vandværk samt Bonna-ledninger og etablering af rentvandsbeholder og udpumpningsstation ved Magrethehåb. Siden var han projektleder på nybyggeriet af Øster og Vester Vandværk under Herning Forsyning, og de seneste 30 år har han især arbejdet på projekter for det tidligere Københavns Vandforsyning og nuværende HOFOR. Derudover stod han i spidsen for renoveringen af Lyngby-Taarbæk Vands udpumpningsstation i Lundtofte, der blev færdig tidligere i år.

Selv om arbejdet har krævet mange timer, har Jørgen Øllgaard også en særdeles aktiv fritid. Han er medlem af bestyrelsen for den lokale grundejerforening og Tisvilde Vandværk, ligesom han holder sig i form med gymnastik og skiløb. Derudover arrangerer han vandreture rundt omkring i verden for en gruppe voksne KFUM-spejdere. Privat er Jørgen Øllgaard gift med Gabrielle, og de har to døtre og fire børnebørn.

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk