Ombygning af Sdr. Asmindrup Kirke

Sdr. Asmindrup Kirke er en romansk kirke opført i kampesten og frådsten i 1155, mens tårn og våbenhus blev tilføjet i sengotikken. Kor og skib fik indbygget krydshvælv omkring år 1450. Der gennemføres knap 30 kirkelige handlinger årligt i Sdr. Asmindrup Kirke, men gennem en ombygning håber menighedsrådet, at åbne mulighed for anderledes kulturtilbud og skabe mere liv i kirken.

Bl.a. skal varmeanlægget i kirken bygges om, og der skal indrettes toiletrum og et lille tekøkken i det tidligere kapel. Flere aktiviteter betyder, at kirken skal opvarmes til komforttemperatur længere tid ad gangen, og det vil øge fugtindholdet på den indvendige side af kirkemuren. Derfor er det nødvendigt at opbygge et affugtningsanlæg, så rummet opnår en stabil temperatur og relativ luftfugtighed.

ØLLGAARD har designet nyt varmeanlæg og varmeforsyning samt luftskifte/udluftningsanlæg til sikring af bygningen mod fugt. Systemet er baseret på en varmepumpe med varmegenvinding, der fordeles gennem gulvvarme, mens den relative luftfugtighed styres ved at blæse underkølet luft ind i gulvhøjde og suge varm luft og fugt ud gennem loftet i våbenhuset. Der er ingen af installationerne, der bliver synlige i kirkerummet.

Projektomfang

Ombygning af den fredede Sdr. Asmindrup Kirke på Hellestrupvej 36 i Vipperød.

Ydelser

Teknisk rådgivning og bistand for ingeniørarbejder vedr. VVS og ventilation i forbindelse med forprojekt, hovedprojekt og udbudsrunde samt tilsyn under udførelse.

Projektperiode

2016-2019

Bygherre

Vipperød Menighedsråd

Arkitekt

Arkitema

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk