Stormgade 10-12

Stormgade 10-12 ved siden af Nationalmuseet i København er opført i år 1650 og består af forhus og baghus. Ejendommen, der er delvist fredet, har tidligere været brugt som ministerium. Nu er bygningen totalrenoveret og indrettet til 25 nye ejerlejligheder. Det indebar blandt andet nedrivning af bindingsværkvægge og andre konstruktive og installationstekniske ændringer.

Ejendommen fik etableret badeværelser med udskæring i det eksisterende bjælkelag, opsætning af stålforstærkninger og støbning af en betonplade, så der ikke opstår niveauforskel ved gulvet i badeværelset. Forhusets flotte oprindelige spindeltrappe blev genskabt. Og der etableredes tagterrasse ud mod gården.

Det var tanken, at lejlighederne i forhuset skulle bevare den herskabelige atmosfære med høje paneler og andre klassiske detaljer, mens lejlighederne i baghuset fik et mere råt udtryk.

ØLLGAARD var ansvarlig for projektering og myndighedsbehandling i dialog med Kulturstyrelsen.

Projektomfang

Totalrenovering af 4.896 m2 i delvist fredet ejendom samt indretning af 25 lejligheder.

Ydelser

Projektet løses som delt rådgivning. ØLLGAARD er fagingeniører på alle ingeniør discipliner. Ydelserne omfatter projektering og myndighedsbehandling.

Projektperiode

2015

Bygherre

COPI - Copenhagen Property Investment

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk