Udbygning af Billedvej 6

Nordisk Films tidligere bygning i Nordhavn udvides med en add-on, der bygger 4 etager ovenpå den eksisterende, bevaringsværdige bygning. Projektet indeholder 17 et-plans-lejligheder, 2 studio-lejligheder og 6 ”rækkehus” lejligheder i 2 plan. Boligerne indgår i en ejerforening, hvor beboerne udover deres egen bolig får andel i en række fælles faciliteter, herunder gårdrum og tagterrasser i forskellige niveauer.

Forundersøgelserne viste, at den vurderede udførelse med insitu-støbte etagedæk af belastningsmæssige årsager skulle udføres som stålkonstruktioner. Facadekonstruktionerne udføres i lette Paroc elementer, mens trapperum og elevatorskakte mures oven på den eksisterende konstruktion.

Hver bolig udføres med individuelle, decentrale ventilationsanlæg med varmegenindvinding, der både sikrer luftskiftet og producerer varmt vand. ØLLGAARD har dimensioneret og designet anlægget på basis af simuleringer og BE15 beregninger af det termiske indeklima.

ØLLGAARD har været rådgiver på alle ingeniørdiscipliner og fulgt projektet fra de indledende undersøgelser til tilsyn med arbejdet under udførelse.

Projektomfang

Add-on på eksisterende bevaringsværdig bygning. Projektet omfatter 25 lejligheder i en form for bofællesskab. Samlet brutto-
etageareal på 2755 m2.

Ydelser

Bygherrerådgivning, projektering og myndighedsprojekt for alle ingeniørdiscipliner.

Projektperiode

2016-2018

Bygherre

Billedvej ApS

Arkitekt

Dorte Mandrup

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk