Børneinstitutionen Græshoppen

Rødovre Kommune havde et akut pasningsbehov og ønskede at opføre en ny institution med plads til 100 børn ved Rødovrehallen. ØLLGAARD har været teknisk rådgiver på projektet, der er udviklet i tæt samarbejde med arkitekt, bygherre og brugere.

For at begrænse byggeperioden for børneinstitutionen Græshoppen mest muligt og optimere byggeprocessen opførtes byggeriet i præfabrikerede, rumstore elementer, der blev sammenbygget på stedet. Elementerne står på en stålramme understøttet af punktfundamenter. Hvert element er som udgangspunkt en stabil konstruktion i sig selv, men konstruktionsdele som fjernedes ved sammenbygning er erstattet af bjælker og søjler.

Husets hjerte er et fællesrummet med børnekøkken i forlængelse af produktionskøkkenet. Foldevægge gør det muligt at dele rummet op på flere måde og skabe mere intime læringsrum. Installationer, som den meget pladskrævende ventilation  fremføres skjult i den lave del af grupperummene, og anlægget deles i to for at minimere kanalstørrelser.

Udvendigt er bygningen beklædt med vedligeholdelsesfrie plader i storformat. Facadepartier udføres med rødmalede rammer med høj glans og energiglas. Fra skitsestadiet indeholdt bygningen en stribe overvejelser om miljø- og funktionstiltag. Det gælder åbne belægninger til nedsivning af regnvand. Solafskærmning samt optimering af solindfald og himmellys. Børneinstitutionen Græshoppen er opført i genbrugelige materialer.

Projektomfang

Ny børneinstitution på 1.000 m2.

Ydelser

Projektering. Udbud. Fagtilsyn vedrørende de ingeniørfaglige discipliner.

Projektperiode

2008 - 2009

Bygherre

Rødovre Kommune

Arkitekt

ONV arkitekter

Totalentrepenør

Scandi Byg a/s

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk