Rådgivende ingeniør med næse for kvalitet

Det siges, at Leif Frandsen Macheel har set så mange fugtige bygninger gennem sin karriere, at han kan spore skimmelvækst med lugtesansen. Hvis man har arbejdet sammen med ham, ved man i hvert fald, at han har næse for kvalitet i byggeriet.

Det lå ikke i kortene, at Leif Frandsen Macheel skulle blive rådgivende ingeniør, da han i efterkrigstiden voksede op på Nørrebro og i Tingbjerg. Efter folkeskolen gik han i lære som murer, og han trivedes først som murersvend og siden som murermester med op til 10-12 ansatte, indtil en dobbelt diskusprolaps tvang ham til at lægge murerskeen på hylden. På det tidspunkt var han omkring 40 år, men han klarede sig strålende gennem både adgangskurser og ingeniørhøjskolen. I 1993 blev han færdig med uddannelsen som ingeniør og ansat i ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører, hvor han har virket siden. Og som den første uden for grundlæggerens familie blev han i 2001 partner og medejer af virksomheden.

Leif Frandsen Macheel er kendetegnet ved en stor veneration for ældre bygninger. Få har hans evne til at læse, forstå og forklare, hvorfor taget er utæt, eller murværket slår revner, og når han først har stillet sin diagnose, vil han hellere sige nej til en opgave end gå på kompromis med den rigtige løsning. Ærlighed og personlig integritet er da også væsentlige grunde til, at Leif Frandsen Macheels karriere har været præget af mange, meget langvarige kunderelationer. Han har gennem mange år arbejdet sammen med bl.a. Rødovre, Gentofte og Roskilde kommuner om nybyggeri og renovering af skoler, børneinstitutioner og andre offentlige bygninger. Private ejendomsselskaber har brugt ham som rådgiver på renovering og ombygning af en stribe erhvervsejendomme. Og han er pt. projektleder på et tiårigt projekt med betonrenovering af Høje Gladsaxe. Derudover har han et tæt samarbejde med nogle af landets førende arkitekter, hvor han ofte er med i projekterne fra idéfasen. På den måde er han med til at sikre, at æstetikken bliver bygbar, og at de foreslåede løsninger kan realiseres inden for den tids- og budgetramme, der er til rådighed.

Udfordringerne bliver løst med stor viden, engagement og kreativitet, og Leif Frandsen Macheel søger gerne inspiration til arbejdet i naturens verden. Han er aktiv jæger og ved, hvordan termitter løser ventilationsproblemer. Naturen er dog langt fra Leif Frandsen Macheels eneste interesseområde. Han er passioneret vinkender og har en stor samling årgangsvine i sin specialbyggede vinkælder. Han følger alle sportsresultater og har gennem mange år fungeret som personlig træner og håndboldtræner for diverse hold på Sjælland. Han har selv bygget sit hus og kaster sig løbende over nye byggeprojekter i fritiden. Og så er han en nærværende farfar, der prioriterer at hente de yngste børnebørn fra børnehave og skole én gang om ugen.

Der er ikke noget at sige til, at Leif Frandsen Macheel er en travl mand, men han holder stadig næsen i sporet både på arbejdet og i fritiden.

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk