Statens Naturhistoriske Museum

I 2008 blev det besluttet at bygge et nyt Naturhistorisk Museum, der samler de biologiske, geologiske og zoologiske samlinger og forskningsaktiviteter i Botanisk Have i København. Projektet vil være det største og mest ambitiøse danske museumsbyggeri i nyere tid, når det bliver gennemført.

Det nye museum bliver nænsomt flettet ind i Botanisk Have, og de historiske bygninger i haven bevares og bindes sammen af lette glasbygninger og væksthuse. Under jordens overflade vil museets udstillinger udfolde sig i organisk formede rum.

Universitets- og Bygningsstyrelsen tog fat på arbejdet med at skabe det tekniske grundlag for projektet i 2010. I den forbindelse blev ØLLGAARD valgt som bygherrerådgiver for de tekniske anlæg. Det indebærer ansvar for udarbejdelsen af tekniske bilag samt beskrivelse af kvalitetskrav til alle tekniske anlæg og funktioner som f.eks. ventilation, køling, opvarmning. ØLLGAARD har desuden rådgivet om byggematerialernes funktion, indeklima og mulige aktive tiltag.

På det grundlag udskrev bygherren i foråret 2012 en international arkitektkonkurrence og medio 2012 blev teamet, der skal projektere SNM, fundet.

Projektomfang

Ny- og ombygning af ca. 55.000 m2 (brutto) fordelt på publikumsareal 24.500 m2, magasiner 14.000 m2 og forskningsarealer 17.000 m2.

Ydelser

Bygherrerådgiver på projektet med særligt ansvar for tekniske anlæg, bæredygtighed og indeklima.

Projektperiode

2010-??

Bygherre

Universitets- og Bygningsstyrelsen

Arkitekt

Lundgaard & Trandberg Arkitekter

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk