Tilfældet havde nær kostet et dyrt pæleprojekt

Som rådgiver afsøger ØLLGAARD gerne alternative muligheder for at spare bygherren for unødvendigt dyre løsninger, som f.eks. en omkostningstung pælefundering.

Sandsynligheden for, at geoteknikerens stikprøve rammer et enkelt blødt hul i et byggefelt, er ikke særligt stor, men det var, hvad der skete i forbindelse med tilbygningen til HvideKilde lejren. Den geotekniske rapport konkluderede derfor, at bygningen skulle pælefunderes. Entreprenøren kendte imidlertid lidt til området i forvejen, og han kunne ikke genkende beskrivelsen af jordbundsforholdene, så vi besluttede at fremskynde byggeprocessen og sætte gravearbejdet i gang.

Det gav os mere tid til at undersøge forholdene, og da vi næste gang besøgte lejren med en geotekniker, kunne vi konstatere, at bæreevnen generelt var fin. Der var bare to mindre huller omkring en nedlagt drænledning, og det var de huller, den første geotekniker havde ramt. Heldigvis blev det opdaget i tide, så nu er hullerne renset op, bygningen får direkte fundering og bygherren slipper for de ekstra omkostningerne, det indebærer at gennemføre et pæleprojekt.

Fundering HvideKilde - ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører

Udgravningen dokumenterede, at jordbunden omkring HvideKilde lejren alligevel ikke var så blød, som geoteknikerens stikprøver antydede. Dermed sparede bygherren de ekstra omkostninger til en kostbar pælefundering.

 

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk