Viby Idrætscenter

Tagrenovering af Viby Idrætscenter kombineret med efterisolering, så investeringen over tid vil blive dækket af lavere energiudgifter.

Viby Sjællands Idrætscenter består af en stor og en mindre sportshal samt en personalebygning med kantine, omklædning og kontorfaciliteter. Taget over alle bygningsdele var utæt. Derfor blev det besluttet at kombinere en tagrenovering af sportshallen med efterisolering, så investeringen over tid vil blive dækket af energibesparelser.

For at løse opgaven blev de oprindelige trapezplader, der var angrebet af korrosion kasseret. Der blev udlagt dampspærre og 300 mm isolering. Og gitterspærene i den ene hal, hvor der var et stort frispænd, blev forstærket, så de kunne bære vægten fra den ekstra isolation. Tagarbejdet blev afsluttet med tagpap og nye sternkanter.

Samtidig blev der monteret energirigtige ovenlysvinduer, og det eksisterende røgventilationsanlæg blev udskiftet med en nyere model med UPS nødstrømsforsyning. Det skal sikre røgfrie flugtveje i tilfælde af brand.

Gennem tagrenovering af sportshallen har Viby Idrætscenter opnået et godt indeklima. Samtidig forlænger det bygningens levetid og reducerer energiforbruget til opvarmning, el og ventilation.

Projektomfang

Udskiftning af 2300 m2 tagbeklædning over sportshal og opbygning af ny tagkonstruktion med ekstra isolering og ny tagventilation.

Ydelser

Projekteringsledelse. Projektering. Hovedprojekt og udbud. Projektopfølgning. Fagtilsyn under udførelse.

Projektperiode

2014-2015

Bygherre

Roskilde Kommune

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk