Plads til det sjove

Over de seneste år har ØLLGAARD gennemført et vellykket generationsskifte. Resultatet er en moderne rådgivende ingeniørvirksomhed, som er dedikeret til de tekniske fag uden at være spor firkantet.

Selv om Birgit Øllgaard er fjerde generation efter stifteren af ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører har det ikke ligget i kortene, at hun en dag skulle overtage posten som administrerende direktør efter sin far. Tværtimod var hun godt i gang med en marketingkarriere for mærkevarer som L’Oreal, LVMH  og Toms, da muligheden i 2009 bød sig. Og Birgit er ikke den, der siger nej til en udfordring.

En toptunet, moderne virksomhed
– ØLLGAARD har altid været drevet af en stærk faglighed. Ingeniørerne brænder virkelig for de tekniske fag og de projekter og løsninger, de udvikler. De tidligere ledere ønskede at frigøre egne ressourcer, så de kunne fokusere endnu mere på projekterne. Derfor besluttede de at ansætte en direktør, som udelukkende skulle arbejde med økonomistyring, administration, strategi og ledelse. Det er mine kernekompetencer, så den type opgaver, synes jeg, er enormt spændende, siger Birgit, der kort efter sin tiltræden blev valgt ind i FRIs bestyrelse og derigennem fik en uvurderlig indsigt i branchen.

Birgit ØLLGAARD - ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører

Birgit Øllgaard er 4. generation efter stifteren og adm. direktør i ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører.

Som dedikeret direktør kan Birgit bruge al sin tid på at udvikle virksomheden og optimere driften. Hun er god til at netværke og bruger sine kontakter til inspiration og sparring, ligesom hun trækker på egne erfaringer fra andre dele af erhvervslivet. På den baggrund har ØLLGAARD blandt andet opgraderet indsatsen inden for kommunikation, salg og service. Det hæderkronede gamle ingeniørfirma fremstår i dag som en toptunet, moderne virksomhed, der er gearet til fremtiden med stærk faglighed, dygtige medarbejdere, velfungerende systemer og spændende kunder.

Forskellighed er en styrke
Inden ansættelsen af en markedsorienteret DJØFer som administrerede direktør, havde ØLLGAARD gennemført et roligt og løbende generationsskifte med udvidelse af partnerkredsen. I dag består ledelsen således af Birgit og de to jævnaldrende partnere, civilingeniørerne Anders Christiansen og Claus Lind.

De er tre meget forskellige personligheder med hver deres styrker og svagheder, men sammen supplerer de hinanden. Ledelsen er præget af indbyrdes respekt, og man giver både hinanden og medarbejderne den plads, der er nødvendig for at få arbejde og privatliv til at hænge fornuftigt sammen.

– I ØLLGAARD arbejder vi ikke kun for at tjene penge. Vi skal også have det rart, og det skal være sjovt at gå på arbejde. Vi tror på, at den gode stemning forplanter sig til projekterne, så kunderne oplever os som en sympatisk, engageret og kompetent samarbejdspartner, siger Birgit.

Frihed under ansvar
For medarbejderne betyder principperne om gensidig respekt, at de i vid udstrækning kan lade lysten drive værket. Alle opfordres til at dyrke de områder, de interesserer sig for og er gode til, så snart de opgaver, der indgår i jobbeskrivelsen, er løst. Den enkelte har altså relativt frie hænder til selv at opdyrke nye emner eller projekter, som han eller hun synes, er sjove og spændende. Man skal bare bidrage til fællesskabet. Den form for frihed under ansvar kræver en høj arbejdsmoral, men så ender det som regel også med at gavne virksomheden og blive en god forretning.

– Når vi søger nye medarbejdere, prøver vi ikke at presse dem ned i en fast, firkantet kasse. Der er selvfølgelig en stilling og opgaver, der skal løses, men derudover er det op til den enkelte at forme jobbet. Derfor er personlighed, profil og værdier næsten lige så vigtigt som faglige kompetencer, når ledige stillinger besættes. Nye kolleger skal ikke være lige som os andre, men de skal passe ind i helheden, siger Birgit.

Alle skal kunne følge med i forandringerne
Udviklingen fra traditionel til værdibaseret ledelse er sket gradvist. Forandringerne er gennemført i et roligt tempo, så alle kan følge med. Og heldigvis er de også blevet positivt modtaget. Medarbejderne er generelt glade.

– Den nye ledelsesform betyder, at vi har uddelegeret større ansvar. Det har dog ikke været noget problem, for når vi udvikler os, forventer vi ikke folk kan det hele fra starten. Der skal være tid og plads til at lære, og vi støtter den enkelte i den udvikling, siger Birgit.

Ved at tage udgangspunkt i den enkeltes kompetencer og forskellighed, er medarbejderne med til at udvikle virksomheden i en positiv retning, hvor der også er tid til alle de sjove, interessebetonede opgaver.

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk