Snorresgade 17-19

Transformation af industriejendom.

Ældre Sagen har indrettet domicil i en tidligere industriejendom opført i 1962-63 på Islands Brygge. Foreningen overtog ejendommen i 2016 og gennemførte en gennemgribende modernisering af de øverste seks etager. Seneste projekt handler om inddragelse og transformation af et tidligere autoværksted i stueetagen samt indretning af nye funktioner i stueetagen og på første sal. Arbejdet blev udbudt og gennemført som totalentreprise.

Byggeprojektet skulle skabe et stort, transparent ankomstparti i gadeniveau. Det indebar flytning af receptionen fra 1. sal til stueplan og indretning af en foyer med lounge/cafe for ventende gæster og løbende udstillinger af Ældre Sagens aktiviteter og initiativer. Samtidig flyttede den interne postcentral ned i stueetagen, og der blev indrettet TV-studie og kontorer. For at binde etagerne sammen etableredes en trappe med durchsicht, der også kan bruges som podium ifm. foredrag eller orientering af medarbejderne.

Konstruktionsprojektet omfattede etablering af ny klimaskærm med store glaspartier i stue-​etagen ud til Snorresgade. En del af den eksisterende bygning blev revet ned, og der opførtes tre mindre til- og ombygninger. Den nye trappe blev opført i betonelementer, og der blev skåret en ny trappeåbning i det eksisterende etagedæks betonplade og etableret forstærkning af bærende søjler og bjælker.

Installationsteknisk projekterede vi ny toiletkerne og tekøkken i stueetagen og på 1. sal med nye afløbs- og brugsvandsinstallation. Der blev lavet nyt varmefordelingsanlæg i stueplan, og eksisterende ventilationskanaler på 1. sal blev omlagt, så de svarer til den nye ruminddeling. Stueetagen har fået teknikrum med VAV komfortventilationsanlæg, der skal forsyne de nye lokaler på etagen.

Projektomfang

Transformation af 927 m2 tidligere værksted og industriejendom til reception og kontorer.

Ydelser

Dispositionsforslag, projektforslag, myndighedsprojekt, udbudsprojekt, udførelsesprojekt, udførelse og aflevering.

Bygherre

Ældre Sagen

Arkitekt

Schmidt Hammer Lassen

Totalentrepenør

Adserballe & Knudsen

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk