Fra studerende til rådgiver

Om halvandet år er Anders Blak Pedersen færdig som civilingeniør. Men hans beregninger bærer allerede altaner på Jagtvej, og montørerne ringer til ham, hvis de støder på problemer undervejs.

Anders har arbejdet som studentermedhjælper i ØLLGAARD et lille år, og han har efterhånden god erfaring med mindre konstruktionsberegninger såsom altansager, der er en effektiv introduktion til arbejdet som rådgivende konstruktionsingeniør.

– Det bedste ved arbejdet i ØLLGAARD er nok, at man som studerende får sine egne opgaver. Man er selvfølgelig aldrig alene med ansvaret, fordi man kan spørge, alt det man vil, og vi har altid en erfaren ingeniør som backup, men vi arbejder selvstændigt, siger Anders og fortsætter:

– Samtidig bliver jeg kaldt ud på byggepladsen, for at forklare beregninger eller fremgangsmåder for montørerne. Det er sjovt at tale med håndværkerne, og se hvordan altanerne bliver sat op. Det giver indblik i, hvordan de teoretiske beregninger fungerer i praksis. Når du så har hørt, hvilke problemer en tømrer kæmper med, tager du tilbage på kontoret og finder en løsning på hans problem på basis af de noter og billeder, du tog ude på pladsen. Man skal tænke sig godt om. Det er ikke bare standardløsninger.

Det gælder om at skabe mest værdi for kunderne

Ideen om at arbejde hos en mindre rådgiver har tiltalt Anders meget, og derfor søgte han studenterjob i ØLLGAARD.

– Jeg forestiller mig, at det er mere kollektivt, og vi har tættere kontakt med kolleger og kunder, end studerende har de store steder. Samtidig arbejder vi – også som studerende – med et mindre afgrænset projekt, som vi følger fra start til slut. Det giver overblik over hele processen.

For Anders har det været utroligt lærerigt og inspirerende at sparre med de mere erfarne ingeniører. Han har taget imod forslag til figurer, detaljetegninger og præsentation fra en ældre, pen og papir ingeniør, der giver sig god tid til at gennemgå hans beregninger. Andre har lært Anders at prioritere tiden og fokusere på den del af løsningen, der skaber mest værdi for kunden.

– Det gælder om at skabe noget og få et produkt ud. I forhold til DTU er arbejdet i ØLLGAARD meget praktisk orienteret. Vi bruger standarder og normer kreativt til at finde den løsning, der er nemmest at udføre.

Studiejob i ØLLGAARD - Fra studerende til rådgiver

Anders har været så glad for sit studiejob, at han har valgt at arbejde næsten fuld tid i perioder.

Fællesskab i hyggelige omgivelser

Mindre rådgivere har selvfølgelig ikke en kæmpe gruppe studerende, som man kan finde i større firmaer, men der er mange unge i ØLLGAARD. De er, ifølge Anders, gode til at mødes over en øl efter arbejdstid, og der er jævnligt fælles arrangementer som motionsløb, vinsmagning, romsmagning, fælles frokost og havefest for hele firmaet. Det giver et stærkt socialt fællesskab.

Fællesskabet underbygges af hyggelige omgivelser. ØLLGAARD ligger i den villa på Strandvejen i Hellerup, hvor virksomheden blev grundlagt for 115 år siden, så der er rift om skrivebordspladserne, hvis alle studentermedhjælperne møder op samme dag.

– Beliggenheden er en del af historien, og der er en god atmosfære. Folk er glade og smilende, og villaen med haven og de gamle stuer er hyggeligere end et moderne kontorlandskab, mener Anders, der føler sig så godt tilpas i ØLLGAARD, at han gennem lange perioder har arbejdet næsten fuld tid.

Friheden til at arbejde meget – eller meget lidt

– Det er svært at have ansvar for egne opgaver, hvis man kun arbejder hver 14. dag, så jeg har prioriteret at arbejde meget. Specielt i sommer hvor der ikke skulle bruges tid på undervisning, siger Anders, som understreger, at det med arbejdstiden er helt hans egen beslutning. Som studentermedhjælper har han friheden til at arbejde så lidt – eller så meget – som han ønsker.

Hen over sommeren har Anders da også fundet tid til fire musikfestivaller og et Europæisk road trip med vennerne, og efter nytår tager han til Mexico for at studere et semester. Han har tidligere været på udveksling i Hong Kong og kan godt lide at lære nye kulturer og arbejdsmetoder at kende.

Studiejobbet i ØLLGAARD venter på ham, når han kommer hjem igen.

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk