Ny administrationsbygning

Til det nye supersygehus i Køge opføres en ny administrationsbygning, der skal forene flow og fleksibilitet med optimal arealudnyttelse. Derfor har vi designet et hus, der kan tilpasses, når nye behov opstår.

Den nye kontorbygning i to etager er inspireret af eksisterende bygningsstruktur med krydsende bygningskroppe omkring en indre gårdhave. Der er en mellembygning, der fungerer som fordelingsrum og indeholder et mix af, cellekontorer, flexarbejdspladser og hyggekroge. Fløjene har cellekontorer, åbne kontorer og tilknyttede faciliteter med gennemgående forbindelsesgang og trappekerne i hver ende. Mobilvægge i konferencerum med plads til 15 og 30 personer fremmer multifunktionalitet.

Bygningen opføres i bygningsklasse 2020 med grønt tag, og den lever op til standarden for certificeret miljøbyggeri jævnfør Green Building Council. Den er opbygget af moduler, der gør det muligt at arbejde med standardiserede bygningsdele og indretning. Med undtagelse af det aflange atrium er bygningen søjle-fri. Det skaber en åbenhed, som gør det let at tilpasse og omdanne arbejdspladser, mødebokse og konferencerum efter behov. ØLLGAARD har været rådgivende ingeniør på hele projektet med ansvar for projektering af alle ingeniørdiscipliner. Bygningen opnåede i april 2020 Guld certificering for bæredygtigt byggeri.

Projektomfang

Ny administrationsbygning til Universitetshospital Køge med reception, kontorer, konferencerum mm. på i alt 4100 m2.

Ydelser

Projektering af alle tekniske fag, dvs. automatik, el, ventilation, VVS og konstruktioner, samt tilsyn under udførelse og commissioning.

Projektperiode

2017-2018

Bygherre

Region Sjælland

Arkitekt

IC Arkitekter

Totalentrepenør

EK Entreprise

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk