Tilfredse kunder

Sammen med EK Entreprise og IC Arkitekter står ØLLGAARD bag opførelsen af en ny administrationsbygning ved Universitetshospitalet i Køge. Et projekt, der får stor ros af kunderne og i pressen.

Såvel Licitationen og Building Supply DK som TV ØST har bragt historien om byggeriet, der naturligvis er blevet udført i høj kvalitet til den aftalte tid og pris, og bygherren har udsendt nedenstående pressemeddelelse, som vi her gengiver i sin fulde ordlyd.

Første etape af universitetshospital er klar

Byggeriet af Universitetshospitalet i Køge har nået en vigtig milepæl. Den første bygning er netop færdig og er nu klar til brug.

– Projektet har overholdt rammen for tid, økonomi og kvalitet. Vi overholder standarden for certificeret miljøbyggeri, så vi er superglade for at nå denne milepæl, siger Annemarie Knigge, formanden for sygehusudvalget i Region Sjælland.

Første spadestik til bygningen blev taget 18. september 2017, og de næsten 4100 funklende nye kvadratmeter i to etager er nu klar til at blive taget i brug. Allerede fra starten af 2019 vil bygningen danne en midlertidig ramme for den nye lægeuddannelse, og på sigt vil kontorer, konference- og mødefaciliteter for sygehuspersonale og forskere blive etableret her.

I første omgang flytter Projektet for byggeriet af det nye Universitetshospital ind i lokalerne, mens byggeriet står på. Projektchef Helle Gaub er yderst tilfreds med resultatet: – I projektet er vi tilfredse med at flytte ind i en del af den nye bygning, da vi kommer tættere på de brugere, vi bygger til.

Bygningen kobler sig til det eksisterende hospital med to forbindelsesgange.

Projektgruppen bag byggeriet består af EK Entreprise, som totalentreprenør med IC Arkitekter og Øllgaard Ingeniører som underrådgivere.

Ifølge projektleder Karsten Landvad er der tale om byggeri af rigtig god kvalitet indenfor et rimeligt budget: – Det er lykkedes os at holde kvadratmeterprisen på cirka 14.500 kroner. Ved tilsvarende kontorbyggeri kan man nemt komme op på 17-25.000 kroner.

De kommende brugere af bygningen vil flytte ind i lokaler, hvor ventilation, temperatur og lys automatisk tilpasses vind og vejr. Bygningen lever op til standarden for certificeret miljøbyggeri jævnfør Green Building Council.

I en del af bygningen etableres et modtagelses- og klargøringscenter, hvor udstyr til de kommende byggeetaper vil blive forberedt til installation i de fremtidige bygninger.

Næste og største fase af byggeriet af universitetshospitalet indledes i løbet af foråret, hvor byggeriet af senge og behandlingsafsnit på 110.000 kvadratmeter påbegyndes.

ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S
Strandvejen 128
2900 Hellerup

39 61 01 61
mail@nullollgaard.dk